Revensspjäll (In Swedish)

Kvällen var dock inte helt bortkastad trots SharePoint-strul. På vägen hem gled jag
förbi Östermalmshallen i Stockholm och för att handla på mig Kamben (tunna och små
revbenspjäll). Jag har nämligen en liten mission och det är att komma så nära Texas
Long Horns
BBQ-ribs som det bara går, för de är grymma. De hade bara lite kamben
så det blev ett kalvspjäll också.

Kom hem och kokade upp en stor bytta med vatten, lade ner spjällen och skälpte i nästan
en hel flaska Hickory
Liquid Smoke
. Sen fick det stå och puttra i 45 min.

Under tiden blandade jag ihop en marinad/stake souce på Ketchup, Liquid smoke, Katjep
soja, sweet chili, grillkrydd, salt, peppar och honung. När spjällen var färdigkokta
så penslade jag dem med marinaden. Väntade ett tag och sedan ut på grillen, där jag
penslade på lite mer under den korta tiden de låg på grillen (5-10 min).

Det vart fantastiskt gott och både jag och min fästmö vart enormt nöjda med resultatet.
Nästa gång tror jag dock att jag ska öka koktiden lite på kambenen för att få dem
mörare, kalvspjället gick nog inte att få mörare.